Co je lepší krátkodobý nebo dlouhodobý pronájem vozidel?

Co je lepší krátkodobý nebo dlouhodobý pronájem vozidel?

18.03 2020

Určitě se mnozí z nás alespoň jednou setkali se situací, kdy bylo nutné vyřešit problém s dopravou nákladu nebo jen přepravou více osob na určité místo, třeba na letiště nebo i na rodinný výlet. Ovšem je také většina těch, co si v takových chvílích spíš neví rady. Přitom je řešení velmi snadné. Stačí, když se obrátíme na spolehlivou autopůjčovnu, která nám v takových situacích pomůže.

Pronájem se jistě vyplatí

Zlí jazykové tvrdí, že pronájem vozidel není zase tak výhodný, jak se všude píše. Není to tak docela pravda. V případě, že potřebujeme třeba užitkovou dodávku na stěhování, nebudeme si přece na tuto dobu auto kupovat. Je to holý nesmysl. Stěhování představuje v praxi jen pár dní a tady se můžeme spolehnout právě na služby autopůjčoven. Krátkodobý pronájem takových aut nám vytrhne trn z paty a my si tak v klidu sbalíme, naložíme a hurá do nového působiště. Je to proto, že nepotřebujeme dopravu denně. Potřebuje vozidlo pro konkrétní účel. Krátkodobý pronájem se také vyplatí těm, kteří chtějí třeba přepravit právě zakoupený nábytek z obchodního centra domů nebo i vzít svou početnější rodinu či partu kamarádů na výlet. Tady se samozřejmě uplatní osobní dodávky, které mohou být až 8 místné a přitom mají dostatek místa i pro zavazadla. Pokud chceme na piknik se svou rodinou, vzít své děti na prohlídku města, nebo jen tak se projet městem, půjčení auta na krátkou dobu bude skvělým řešením. Tato problematika se vztahuje také na turisty, kteří si půjčují auto například na půl dne, aby si prohlédli všechny památky města.
V takových případech je tedy krátkodobý pronájem dodávky nejen užitkové, ale i té osobní velkou výhodou, protože zakoupení takového vozu představuje poměrně vysokou finanční částku.

A co ten dlouhodobý pronájem?

Tak zde jde o výhodu hlavně pro ty, kdo začínají podnikat a nedisponují ještě svým vlastním vozem. Jak už bylo řečeno, zakoupení takového vozu představují poměrně vysoké náklady a tak jestliže potřebujeme hotovost ještě na jiné využití, je dlouhodobý pronájem skvělým řešením. Můžeme si jej sjednat na jak dlouho potřebujeme. Plyne z toho i několik výhod, jako například to, že se v případě nejen dlouhodobého pronájmu, ale i toho krátkodobého nemusíme starat o povinné ručení vozu, jiné pojištění, dálniční známky, pravidelný servis vozu a s tím spojenou výměnu pneumatik a apodobně. Jediným úkolem pro ás v takovém případě bude doplnění pohonných hmot.

Takže výhody pronajaté dodávky jistě mají.

Takový dlouhodobý pronájem je v podstatě operativní leasing, který se sjednává na dobu až 60 měsíců. Poté můžeme požádat o nové auto v případě, že máme zájem o další pronájem. Takže pokud potřebujeme užitkovou dodávku ke své práci, můžeme se klidně spolehnout na autopůjčovnu.

Co vše potřebujeme k vyřízení pronájmu vozidla?

Je to jednoduché. Pokud máme platné doklady, jako je řidičský a občanský průkaz, máme také připravenou hotovost, můžeme vyrazit do některé z autopůjčoven v našem okolí. Ale pozor, některé půjčovny mohou vyžadovat věk řidiče nad 23 let a praxi v řízení alespoň 2 roky. Takže bychom s tím měli počítat. Jinak se budeme muset spolehnout na to, že nám takový vůz zapůjčí někdo z našich kamarádů, ale to není tak jednoduché. Zajména v případě dlouhodobého prnájmu.